الاخبار نوشت: افق سياسي سوالهاي بحثبرانگيز بسياري را براي پايتختهاي کشورهاي عربي موثر در اين حملات ايجاد کرده است و اکنون به آنها فشار ميآيد که خود پاسخ مناسب به اين سوالها را بدهند.
به گزارش
پايگاه خبري تحليلي پيرغار، پيروزيهاي منطقهاي ايران از جمله در مقابل داعش باعث سرخوردگي برخي اعضاي ائتلاف موسوم به ضدداعش شده است که شاهد بيعملي آمريکا هستند.
روزنامه لبناني الاخبار ضمن انتشار اين خبر نوشت: ائتلاف ضدداعش با سؤالها و چالشهاي سختي روبرو است؛ يکي به خاطر شرط گذاشتنهاي بلندبالاي ترکيه و دوم به خاطر رويکرد دفاعي و پيش رونده ايران در منطقه که با پيروزي الحوثيها در يمن و پيشروي آنها در شهرهاي مختلف اين کشور سبب شده است تا ايرانيها بيش از پيش به خود و قدرتشان ببالند. اين روزها بارها از مقامات ايراني شنيدهايم که ايرانيها ميگويند دستاوردهاي مهمي براي کشورشان از عراق و لبنان گرفته تا سوريه و بحرين و اخيرا يمن به دست آوردهاند.
الاخبار افزود: عليرغم اينکه پيشرويهاي داعش در عراق و سوريه باعث نگراني ايرانيها شده و سبب شده بود تا آمريکاييها دوباره به فکر بازگشت به عراق بيفتند اما پيشرويهاي اخيري که تحت نظر ايران در عراق عليه داعش به دست آمده باعث شده است تا ايرانيها دوباره به قدرتنمايي بپردازند و آنها را نشانه بارزي از تاثيرگذاري و حضور موثر خود در منطقه از جمله عراق بدانند. در اين ميان برخي کشورها احساس سرخوردگي ميکنند.
روزنامه لبناني خاطر نشان کرد: با وجود اينکه فرماندهان عاليرتبه ارتش عضو پيمان بينالمللي مبارزه با داعش دو هفته پيش جلسهاي را در واشنگتن برگزار کردند تا سنگ بناي همکاريهاي خود در مراحل بعدي را بگذارند و به رغم اينکه روساي گروههاي ديپلماتيک آمريکايي نزد اين کشورها در دوحه گردهم آمدند تا راههاي همکاري با يکديگر را در آينده بررسي کنند، شاهديم که اثرات حملات هوايي آمريکا عليه داعش کاهش يافته و حتي برخي از کشورهايي که پيش از اين پيوستن خود را به اين پيمان اعلام کرده بودند به ويژه کشورهاي منطقه بيسروصدا از مشارکت در اين پيمان عقب نشستهاند. خودداري آنها به اين دليل است که گمان ميکردند که اين پيمان چتر حمايتي براي آنها ايجاد کند اما اکنون ميبينند که انتظاراتي که از اين حملات داشتند، برآورده نشده است.
الاخبار نوشت: افق سياسي سوالهاي بحثبرانگيز بسياري را براي پايتختهاي کشورهاي عربي موثر در اين حملات ايجاد کرده است و اکنون به آنها فشار ميآيد که خود پاسخ مناسب به اين سوالها را بدهند.